Ne koristimo email

hvala Vam sto me ne koristite u poslu
Društvene mreže su gotovo uništile email komunikaciju ili nisu. Poznajem dosta ljude koji nisu nikada poslali niti jedan mail, koji su odmah kada su (ili im je neko) otvorio email nalog zbog registracije na nekoj od društvenih mreža šifru za pristup email-u i zaboravili.

Da se podsetimo  šta je email (verujem da nema potrebe ali za mlade posetioce kojima je internet=facebook nije na odmet). Email je jedan od servisa interneta kao što je to WWW, Telnet, FTP i sl.  koji služi za komunikaciju i razmenu poruka predstavlja alternativu klasičnom pismu ili faksu da tako napišem.

Da li je email kao servis još u upotrebi kod nas?

Nedavno sam na facebook-u pokrenuo pitanje da li koristite email i koliko često? Iznenadjen odgovorima tj dosta je pozitivnih odgovora, odgovora gde stoji da svakodnevno proveravamo mailove. Kažem iznenadio jer je moje iskustvo sa email komunikacijom nešto drugačije, ma da moram u vidu da imam u anketi odgovorili ljudi koji koriste internet nešto više od prosečnog korisnika.

Korisnici interneta u Srbiji baš i ne vole, ne žele ne shvataju email kao mogućnost za komunikaciju i da je važno ako ste već otvorili email nalog lični ili poslovni, imate web prezentaciju na kojoj stoji email za kontakt (ili forma za kontakt), odgovorite na primljene poruke.

Prema procenama u Srbiji preko 90 % preduzeća koristi internet u svom poslovanju, email verujem ne koristi više od 20% što je poražavajuće. Od tih 90 %  koji koriste internet nije precizirano na koji način koriste da li je to samo čitanje, pronalaženje potrebnih informacija kao i prosečni korisnik interneta ili je internet sredstvo da unaprede i poboljšaju svoje poslovanje, svakako ovo drugo nije sigurno, a baš email komunikacija sa postojećim klijentima ili potencijalnim može da osigura zadovoljnog korisnika.

Moram da stavim u napomenu da ovih 20% preduzeća što sam napisao po mojoj ličnoj proceni koristi email za komunikaciju, jako bih voleo da grešim za ovaj podatak. Do ovog zaključka sam došao što na predhodnim poslovima što zbog administracije nekoliko sajtova na kojima radim, imam stalnu potrebu da ‘’pokušavam’’ da ostvarim neki vid kontakta i saradnje putem email-a. Moja iskustva su takva da na veliku većinu poslatih email-ova nemam nikakvih odgovora. Ovo je situacija pre svega na području centralne Srbije jer tu gravitiram.

Skoro sam imao jedan da kažem problem ili nedoumicu i poslao mail državnoj instituciji odgovor dobio, ali posle 39 dana (za nepoverljive mogu i prinscrinovati), ok je ali ipak dobio odgovor i to je za pohvalu J, recimo od drugog ministarstva još uvek nisam. Od opština kojima nudim mogućnost da se reklamiraju (jer nemaju svoje sajtove), obaveštavaju svoje gradjene i sl nikada nisam naišao na neki vid podrške ili interesovanje za tako nešto.

Sve ovo govori da smo mi još uvek informatički jako nepismeni i ne želimo da to promenimo.

sličicu preuzeo sa http://www.cartoonstock.com/directory/c/computer_use.asp

4 мишљења на „Ne koristimo email“

  1. Mislim da se email servis "seli" u društvo biznis komuniciranja dok su društvene mreže pretežito namenjene za chat između drugova. Ali tu opet dolazimo do biznis društvenih mreža koje služe za lakšu komunkiaciju između preduzeća. Sve u svemu email se polako gubi, što zbog moderne tehnologije što zbog spam poruka koje su učestale.

    1. Slazem se potpuno sa Vama, ali mislim da email kao servis jos uvek ima svoje mesto i moze mnogo da pomogne ali nazalost kod nas u Srbiji mnogo korisnika nisu nikada poslali niti jedan email.

  2. Koristim e-mail svakodnevno za posao – preko google naloga  i  google documents, google wave, skype takodje. Masu stvari odradjujem i zakazujem mailom (euprava – zakazah sebi termin za vadjenje pasosa i licne karte a inace je cena sms poruke oko 100 dinara). Sem zahteva na poslu, na fakultetu isto preko web servisa prijavljujem ispite i profesori (cak i starijeg kova) odgovaraju – neki cak i naglase da je njihov dan za citanje mailova taj i taj! Takodje, na mail mi stize Telenor e-bill – steta pa sa Intesom nemaju mogucnosti i elektronskog placanja – i to bih iskoristila (procitala sam tvoj stav za provizije banaka – da, preskupo je – za 3 uplatnice u posti platim 100 dinara).   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.