Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on мар 10, 2011 in Bankarstvo | 2 comments

Provizije za uplatu u bankama nezanemarljive

Pre par dana se iznenadio kada sam registrovao automobil, radnik iz osiguranja me je uputio na upravu za trezor i da tamo izvršim uplatu jer za registraciju ima nekih 13 uplatnica koje mora da  se uplate a sve iz razloga plaćanja provizije. Kada sam uplaćivao primetih da na nekoj od uplatnici provizija je 3,00 dinara (slovima tri dinara) i upitao radnika da li je to zaista ta provizija na šta je on i potvrdio.

Juče pak imao jedno ‚‚negativno‚‚ iskustvo, otišao do banke da uplatim domen u iznosu od oko hiljadu dinara na šta me je šalterski radnik upozorio da je provizija za uplatu 120,00 dinara (da slovima stodvadeset dinara).

Ovo me je nateralo da malo istražim o čemu se tu zapravo radi. Drug koji radi u jednoj od banaka mi reče da je u oslednjih nekoliko meseci provizije za uplatu na šalterima banaka jako poskupele negde iznose i 150,00 minimalna provizija. Ukoliko plaćate recimo neku taksu reimo 50,00 din imajte u vidu da je moguće da će te je platiti možda i 200 dinara (50 +150 za proviziju).

Ovo je dobro sa aspekta korišćenja e banking usluge jer su provizije u ovom slučaju dosta manje ali da li smo stigli do te mere razvijenosti da možemoda govorimo o tome?

Ukoliko imate nameru da plaćate nešto nije loše da se raspitate kolike su provizije u Vašoj banci. Imajući u vidu da prosečno mesečno platimo oko 5 računa * 150 dinara 750 dinara mesečno samo na provizije. Dok recimo u pošti 5 računa * 30 dinara 150 dinara moram da priznam da razlika i nije zanemarljiva, da li smo uvek u prilici da imamo izbor gde nešto uplatiti je drugo pitanje.

2 Comments

  1. OTP banka, 150 din… Prosto neverovatno, u trenutku nisam mogao da poverujem da je nekome palo na pamet da cena min. provizije bude tolika, pa sam počeo da se pitam šta su time hteli da postigu.

  2. Da i ja pre par dana otisao do Procredit Banke i sluzbenica mi kaze da je 120 minimalna provizija …. uzas sta drugo reci katastrofa

Post a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Share This