Dobar primer kako NE raditi Facebook promociju

Obično ne volim da pišem o lošim primerima ali ovog puta moram zasvrbeli prsti. Pre par dana na facebook-u vidim sponzorisanu objavu evo printscreen-a

losa-facebook-objava

Šta je problem kod ove objave?

Pre svega to što ništa ne govori za potencijalne korisnike. Na slici stoji ‘’Mart na skijama već od 15 eur’’ i to je sve kada kliknete na slici odete na web sajt http://mkresort.com/ na kom tek ne možete da pronađete potrebnu informaciju.

Ok mislio sam videće osoba koja je objavila ovo da postoji problem (jer i u komentarima ljudi su počeli da sugerišu na propust) i u roku od 24h objava je skinuta.

Međutim dan posle bude nova sponzorisana objava na kojoj je sve isto ili skoro isto. Ovog puta je dodata email adresa ali ovog puta fotografija ne vodi do web sajta već samo link u tekstu ali i na web sajtu opet ništa o toj ponudi ne možete pronaći.

losa-facebook-promocija

Zaista razumem ‘’malu’’ firmu koja recimo sama želi da vodi svoj nalog i napravi grešku, ali jedan tako ozbiljan igrač na polju turizma koji uloži verujem ozbiljnija sredstva u marketing i promociju na ovaj način da vodim svoju facebook kampanju zaista je ne dopustivo.

Zar je toliko bio problem da se uradi jedna landing page (prodajna strana) gde bi ste upućivali ljude koji kliknu na vašu objavu? Ili jednostavnije samo dodate novu stranu na web sajtu promo ponuda recimo. Naravno sa svim tačnim i preciznim informacijama. Voleo bih da vidim rezultate ove kampanje koliko konverzija je ostvareno, ma da osoba koja na ovaj način vodi ovo sumnjam da brine o konverziji.

4 мишљења на „Dobar primer kako NE raditi Facebook promociju“

    1. Da Maja u pravu si 25% je nešto što najviše dozvoljavaju … verovatno je ovo po njihovim uslovima ok. Ali u ovom tekstu sam hteo samo da skrenem pažnju na problem koji postoji prilikom oglašavanja na FB tj što ne postoji tačan cilj same promocije …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.