Društvene mreže NE udaljavaju ljude

Da društvene mreže (social networks) ne udaljavaju ljude već ih zbližavaju i tačka što se mene tiče. Muka mi je više da slušam o tome kako računari i internet pa samim tim i društvene mreže (jer su sada najpopularnije) stvaraju paralelne svetove udaljavaju ljude i sl gluposti šta radi onda televizija? Danas pročitao tekst koji daje nadu i mom razmišljanju. Zašto svi pričaju kako nas internet – društvene mreže udaljavaju, pa zar društvene u nazivu to ne demantuju.

Na svom primeru poznajući sebe sa mnogo poznanika nebih ostao u nekom bližem kontaktu zahvaljujuči baš tim društvenim mrežama to je suprotno kolege sa školovanja, prijatelji iz raznih perioda života, nepoznati prijatelji koje sam upravo zahvaljujući tim društvenim mrežama upoznao online, dokazuju da nas internet spaja a ne razdvaja.

Apsolutno se slažem i sa tim da treba imati meru (kao i za sve u životu) Balašević je na jednom koncertu ispričao dobru priču kako ga je deda vodio u podrum da sipaju vino u bokal i objasnio mu da u bokal može da stane 2dl sipao ti prosipao u njega će uvek stati 2 dl, to je ta mera. Tako je i sa društvenim mrežama mera ako imate meru i koristite koliko Vam je potrebno nema problema nećete biti usamljeni i odvojeni od sveta.

sličica je ‚‚pozajmljena‚‚ sa ovog sajta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.