Garancija za mobilni telefon kupljen kod operatera ne važi uvek

Ja opet o telekomunikacionim kompanijama…

Nedavno sam imao potrebu da reklamiram mobilni telefon koji je kupljen preko mobilnog provajdera (nije bitno kog jer su im pravila identična). Telefon koji sam hteo da reklamiram je kupljen uz ugovor a ugovor nije na moje ime što zapravo znači da ja taj telefon ne mogu da prijavim reklamaciju.

Ako ste mislisli da Vam je za prijavu problema na telefonu dovoljna garancija i telefon varate se. Svi mobilni operateri ne prihvataju rekmamiranje telefona ako taj telefon nije vezan za ugovor koji je na Vaše ime. Imate i odgovore dobijete putem tvitera od sva tri operatera.

mts

 

vip

 

telenor

 

Meni je bilo logično da je mobilni telefon kao i bilo koju drugi tehnički uređaj za koji želiš da prijaviš reklamaciju dovoljno je garantni list i uređaj koji prijavljuješ, ali ne bitno je i ko ih je kupio.

Tako da ako ste recimo dobili telefon koji je dobijen na ugovor, kupili ga od osobe koja želi recimo da promeni svoj telefon i sl. Vi kao da nemate garanciju za taj telefon tj imate je samo ako osoba na čije je ime nabavljen taj telefon odnese lično telefon na reklamaciju.

Tužno ali istinito može im se 🙁

 

5 мишљења на „Garancija za mobilni telefon kupljen kod operatera ne važi uvek“

    1. Saša slažem se sa tobom i nije bi bila namera da kritikujem telefone koje daju ovi operateri to je sasvim. Moj tekst je pre svega bio okrenut na tome da ukoliko ti recimo pokloniš taj telefon ili ga prodaš nekom ili bilo šta drugo garancija ne važi tj važi ako je samo ti odneseš na reklamaciju.

      Mislim da je ovo potpuno ne fer i nema potrebe za tim. Telefon je kao i bilo koji drugi uređaj zar ne šta je bitno ko ga koristi (naravno ukoliko je to korišćenje u skladu sa pravilima)

      1. Ok,moja greska ja sam moj prvi telefon posle isteka ugovora dekodirao (platio servisu) poklonio a ugovor mi je bio na dve godine.Iskren da budem ne znam da li tokom ugovora smem nekome da prodam telefon a sto se tice garancija znas kako stvari stoje u nasoj drzavi i da je potrosac loze zasticen.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.