Hoćemo e Zakazivanje

Ovih dana se dosta priča o e zakazivanju (što je svakako jako dobro) tj o mogućnosti koju je omogućio portal e-uprava da sve javne institucije imaju mogućnost uvodjenja u e zakazivanje i da se putem interneta zakažu recimo pregledi kod lekara (o ovome sam već nešto i pisao), dobijanje ličnih dokumenata, u sudovima itd.

Zašto je potrebno e zakazivanje?

Prednost za korisnika koja odlazi da dobije neku ulsugu nemora da čeka u redu gubi živce, ispalnira svoje vreme (retko kome se nije desilo da čeka u nekom redu i više od jednog sata), itd.

Prednost za organizaciju koja uvodi e zakazivanje, sigurno dobije produktivnije radnike, radnike koji mogu da ispaniraju svoje vreme po broju prijava i unapred  znaju koliko imaju posla i da li mogu da se posvete i nekim drugim poslovima i koliko, radnike koji se neće nervoziti jer ispred šaltera od jedanput deset stranaka, praćenje koliko je koji radnika koliko je stranaka imao i još puno prednosti.

Zašto nije potrebno e zakazivanje?

Nije nam potrebno jer smo navikli da čekamo i čekamo u redove, jer nam državne institucije još uvek imaju komunističko uredjenje (sporo, teško prihvata promene, netransparentno, neljubazni službenici kojima je mesto do penzije zagarantovano zakonom …).

Kako motivisati ljude, vrlo lako samo uvesti OBAVEZNO (ako treba i zakonom, nekim propisima i sl) da sve javne ustanove moraju uvesti, nema izbora hoce ili neće već MORAJU da uvedu mogućnost e zakazivanja a korisnici već sami videće kako je lepo kada si u par klika zakazao i odeš 5min pre zakazanog termina obaviš poslić  na obostrano zadovoljstvo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.