HTC Desire Z iz mog ugla

Kao što sam obećao u prošlom postu nastaviću da prenosim svoja iskustva sa Android telefonom HTC Desire Z. Sada ću se malo više pozabaviti fizičkim izgledom telefona (i nekoliko mojih fotografija).

htc desire z

Telefon zaista izgleda dobro (da ne kažem odlično) sam kvalitet i završna obrada telefona odaje utisak da se nije štedelo, nema klackanja, pomeranja i sl neprijatnosti koje bi se mogle osetiti. Telefon ima 3.7 inca dijagonalu ekrana pa je i telefon nešto većih dimenzija ali nikako prevelik sasvim se odlično nosi u džepu, odlično prijanja u ruci jednostavno kompaktan. Zadnji deo telefona ima i metalni poklopac za bateriju koji dodatno odaje utisak čvrstoće samog telefona.

htc desire z

Telefon sa prednje strane odmah ispod ekrana ima jedan senzor koji služi za navigaciju, sa gornje strane je taster za paljenje i gašenje telefona kao i zaključavanje i otključavanje istog pored njega je i priključak za slušalice. Sa desne strane boka telefona nalazi se taster za fotografisanje dok sa leve je taster za pojačavanje i smanjenje zvuka kao i konektor micro usb za punjač ili povezivanje sa računarom.

htc desire z

Telefon je rasklopljiv tj poseduje i hardversku tastaturu. Iskreno ovo u početku nije mi se dopadalo sećam se kada se pojavio ovaj telefon pomislio sam ovo ne treba i da bih se radije opredelio za telefon koji nema hardversku tastaturu. Sada priznajem da je ovo sasvim ok i da ima dobre prednosti, pogotovo meni jer imam nekoliko sajtova koje administriram i jako mi znači jer mogu neki duži tekst da unesem i kada nisam pored svog računara sasvim lagodno, tako da sada podržavam ovu hardversku tastaturu i na ovom telefonu je sasvim ok i ugodna za kucanje. Ovo ima svoje negativne osobine verovatno baš zbog svoje tastaure ovaj telefon je nešto deblji to je verovatno ta cena koja mora da se plati. Ali ono što je najbitnije da i pored toga što je rasklopljiv mehanizam sasvim ok i sigurno deluje.

htc desiure z

Na kraju da ne bude samo pohvala telefonu moram da napišem i ono što mi se ne dopada kod ovog modela. To je sigurno ekran, kada sam prvi put upalio telefon i počeo da koristim bila je noć i bio sasvim oduševljen zaista prikaz boja i sl je odličan ali kada je dan ili još gore sunce ekran je teško vidljiv tako da neko krstarenje webom pisanje poruka i sl preko dana na otvorenom može da bude problem i ovo je nešto što bi moralo da se otkloni u neki sledećim modelima.

htc desire z

Ovim postom pokušao da pomognem onima koji se razmišljaju o ovom telefonu, nadam se da sam uspeo moja konačna ocena je je 4+ tj sasvim zadovoljan osim ekranom da nije ekran po danu slabo vidljiv bila bi čista petica. U sledećem postu pokušaću da opišem malo multimediju tj kako snima i slika ovaj telefon jer verujem da većina kupuje telefon baš iz ovih razloga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.