Moja prva iskustva sa Android sistemom

Nedavno sam skupio ‘’snage’’ da udjem u Android svet sa HTC Desere Z, pokušao sam uz pomoć bloga da dodjem do nekog zanimljivog modela, ali pošto nisam “uticajni“ bloger nisam imao ponuda :(. Bez obzira na sve nisam odustao i pronašao telefon sa tarifom po svojoj meri, naravno operatere neću reklamirati nisu zaslužili :). Ovim i još neki od narednih postova pokušaću da prenesem svoja prva iskustva sa Android sistemom. Moram da napomenem da pre ovoga nisam imao nikakvih iskustava ni sa jednim pametnim telefonom koristio svoju prastaru nokiju sa Symbian sistemom koja je otišla u zasluženu penziju u fioci mog radnog stola.

Neću navoditi karakteristike telefona i sl to imate na zvaničnoj strani proizvodjača. Ono što je presudilo da ipak uzmem ovaj model pored cene je i sam kvalitet telefona, zaista deluje (vizuelno) kvalitetno lepo stoji u ruci sama izrada je odlična. I ako je telefon rasklopljiv jer ima hardversku tastaturu ne deluje nestabilno i da će se sistem za otvaranje pokvariti.

Po ubacivanju kartice i sam prvi susret sa Android sistemom je za mene bio iznenadjujući u smislu da sam navikao kod Symbian odeš u neki tamo meni pa tražiš podešavanja i sl kod Android imam utisak da je sve rešeno preko nekih aplikacija, imaš aplikaciju podešavanja i tu podešavaš telefon, isto tako recimo za sms i sl,  takodje nije potrebno zatvarati aplikacije već dovoljno samo vratiti se na početni ekran, jer i većina aplikacija nema opciju exit. Takodje malo čudno bar meni bilo na prvi pogled je zaključavanje ekrana i gašenje istog, kada podesiš recimo posle 30 sekundi da se ekran zaključa on se i ugasi, da bi opet koristio telefon neophodno je na taster za paljenje telefona kratko pritisnuti i ekran se opet upali. Ovo me u početku zbunjivalo nisam znao da to tako funkcioniše ali ubrzo iz razgovora sa prijateljima sam video da je to tako i kod ostalih pametnih telefona.  

Posle desetak dana mogu da kažem da sam se već navikao na Android i da mi ne nedostaje moja stara Nokia, tako da je prvi utisak da je prelazak potpuno bezbolan, čak i na touch screen sam se navikao jako brzo, što iskreno nisam se nadao da će tako i biti. Za sada toliko o mojim prvim utiscima, uskoro planiram još nešto o mojim iskustvima sa Android sistemom.

Једно мишљење на „Moja prva iskustva sa Android sistemom“

  1. Повратни пинг: HTC Desire Z iz mog ugla | Marić Dragan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.