Očistimo Srbiju a može i budžet

Već dva dana se po raznim medijima provlači vest o portalu Očistimo Srbiju i o tome da li vredi tih 2.561.013 dinara (nešto oko 25.000,00 eur).  Verovatno da ukoliko se pita ministarstvo i firma koja ga je izradila.

Ne komentarišem ukoliko želite možete da pročitate skoro sve novine su pisale o tome (blic, novosti, politika, …) . Meni je simpatična izjava Bojan Đurić (državnog sekretara u Ministarstvu) koji je za Politiku rekao kako prenose ‚‚Portal je rađen u programu CMS, što je malo ozbiljniji kompjuterski jezik od onog koji se primenjuje za obične sajtove.‚‚

Ova rečenica nam može reći dosta o tome da li se neko pravi pametan ili želi da ‚‚opravda‚‚ uložena sredstva sa nekim skraćenicama za koje većina nije nikada čula.

Zanimljivo je i to da je sajt trebalo da se uradi za mesec dana ali i danas nemožemo da vidimo tu ‚‚interaktivnost‚‚ ipak je ovo veoma ozbljan sajt ukoliko uzmemo u obzir vremenski period koliko je potreno da se ovo neuradi :).

Ranije se dešavalo da su firme vladi ‚‚poklanjale‚‚ sajtove vredne oko 30.000,00 eur ali je sada očigeldno došlo vreme da se nešto i naplati.

Kako stoje stvari preporuke svim internet firmama i web dizajnerima da rade isključivo na ovako zahtevne portale koji su izmedju ostalog i ‚‚interaktivni‚‚.

3 мишљења на „Očistimo Srbiju a može i budžet“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.