Pre dodajemo nego što lajkujemo na facebook-u

likeVodim nalog na facebook-u za web sajt Lovacke-Price.com (skoro dve godine), u pitanju je fan pages koji je postepeno rastao mislim na broj osoba koji su lajkovali stranu. Nekoliko puta prilikom ‚‚bacanja‚‚ oka na konkurenciju uvideo sam da profili (ne strane) iste tematike imaju svih 5000 prijatelja, pitam se gde grešim pa sam rešio da nešto testiram.

Za analizu otvorim i ja klasičan profil za web sajt (ovo je protiv pravila FB-a) i postavim istu naslovnu fotografiju i koristim samo da sa tog profila prešerujem objave koje su postavljene na facebook strani tako da nikakav sadržaj profil nema. Sve što sam uradio je da prilikom otvaranja profila poslao desetak zahteva za prijateljstvo i onda je krenulo sa svakodnevnim zahteva za prijateljstvo svakog dana sam dobijao između 10-20.

Ovaj facebook profil je dobio preko 500 prijatelja za nešto više od mesec dana, facebook strana koju vodim skoro dve godine gde sam se trudio da ispoštujem pravila još nije dobila petstotina lajkova.

Ovo govori da ipak više volimo da se ‚‚sprijateljimo‚‚ sa brendovima na facebook-u nego da im lajkujemo stranu. Ovo je tako ispalo u ovom slučaju što ne znači da je sa drugom ciljnom grupom takođe.

Ali prednosti koje facebook strana nosi su višestruki tako da ipak za svoje brendove na facebook-u otvorite fan stranu ne profil.

ilustracija pozajmljena sa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.