Provizije za uplatu u bankama nezanemarljive

Pre par dana se iznenadio kada sam registrovao automobil, radnik iz osiguranja me je uputio na upravu za trezor i da tamo izvršim uplatu jer za registraciju ima nekih 13 uplatnica koje mora da  se uplate a sve iz razloga plaćanja provizije. Kada sam uplaćivao primetih da na nekoj od uplatnici provizija je 3,00 dinara (slovima tri dinara) i upitao radnika da li je to zaista ta provizija na šta je on i potvrdio.

Juče pak imao jedno ‚‚negativno‚‚ iskustvo, otišao do banke da uplatim domen u iznosu od oko hiljadu dinara na šta me je šalterski radnik upozorio da je provizija za uplatu 120,00 dinara (da slovima stodvadeset dinara).

Ovo me je nateralo da malo istražim o čemu se tu zapravo radi. Drug koji radi u jednoj od banaka mi reče da je u oslednjih nekoliko meseci provizije za uplatu na šalterima banaka jako poskupele negde iznose i 150,00 minimalna provizija. Ukoliko plaćate recimo neku taksu reimo 50,00 din imajte u vidu da je moguće da će te je platiti možda i 200 dinara (50 +150 za proviziju).

Ovo je dobro sa aspekta korišćenja e banking usluge jer su provizije u ovom slučaju dosta manje ali da li smo stigli do te mere razvijenosti da možemoda govorimo o tome?

Ukoliko imate nameru da plaćate nešto nije loše da se raspitate kolike su provizije u Vašoj banci. Imajući u vidu da prosečno mesečno platimo oko 5 računa * 150 dinara 750 dinara mesečno samo na provizije. Dok recimo u pošti 5 računa * 30 dinara 150 dinara moram da priznam da razlika i nije zanemarljiva, da li smo uvek u prilici da imamo izbor gde nešto uplatiti je drugo pitanje.

2 мишљења на „Provizije za uplatu u bankama nezanemarljive“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.