Servis koji je dobio nagradu Digitalne agende

tuzibabaProšlo je godinu dana od objave rezultata sa konkursa koji je Digitalna agenda raspisala krajem 2011 godine za uranpređenje komunikacije između građana i organa javne vlasti. Sećam se da je neko tvitnuo kako bi trebalo posle nekog vremena predstaviti šta je urađeno odnosno koliko se to ‚‚primilo‚‚. Imam neku sopstvenu odgovornost da napišem šta smo ja i moj saradnik Milan uradili za proteklu godinu kako bi naš servis Tužibaba bio prihvaćen odnosno isproban i mi opravdali nagradu :).

Odmah po objavu rezultata dogovorili se da ponudimo naš servis nekoj od opština. Obzirom da je u proleće prošle godine bila predizborna kampanja i verovari smo da tada niko iz opština ne bi imao ‚‚vremana‚‚ za nas kada bi im prezentovali neki online servis, odlučili smo da malo sačekamo kako bi se sve smirilo i da lokalne uprave počnu da rade. U međuvremenu smo kontaktirali nekoliko ne vladinih organizacija jer smo pomislili da će možda da iskoriste ovakav servis. Moram ovde da pomenem i izdvojim tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva koji nas je pozvao da prezentujemo svoj servis na skupu “E-uprava u službi građana i privrede” početkom oktobra što smo svakako i prihvatili. Fotografija u članku je flajer koji smo za ovu priliku izradili i podelili predstavnicima opštine koji su bili prisutni.

Na poziv Zorana Torbice pre mesec dana za dizanje Ushahidi za stanje u javnim toaletima Srbije odgovorio i podigli ovaj web sajt. Tako da je za sada ovo jedina primena :).

Kasnije u novembru poverovao sam da su se izbori završili i da je možda došlo vreme da lokalne samouprave i javna preduzeća obavestim o servisu i pozovem ih da ga iskoriste. Rezultati tog mog poziva (poziv se sastojao od email obaveštanje o servisu sa svim informacijama sa kontaktom i sl) su poražavajući. Naime analizom posete naše test web prezentacije dolazim do zaključka da manje od 1% pročitaju email odnosno kliknu na link u emailu kako bi videli o čemu se radi. Ok ovde može da se kaže da li je email obaveštenje napisano dobro i sl. Takođe nismo dobili niti jedan email od preko 150 opština koje smo kontaktirali i pozvali da pogledaju servis. Mislim da sve ovo dovoljno pokazuje da Srbiji i lokalnim institucijama ovako nešto nije potrebno i da nisu zainteresovani.

Svakako ovo nije analiza postignutog jer zapravo ništa nije postignuto već samo moj lični pokušaj da se ‚‚opravdam‚‚ nagradu i ukažem da smo posle dodele nagrade nešto i pokušali, da li smo uspeli svakako nismo.

Ukoliko kojim slučajem neko se predomisli servis je tu (ushahidi se unapređuje) kao i naše iskustvo u radu sa njim.

Једно мишљење на „Servis koji je dobio nagradu Digitalne agende“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.